Over mij

Mijn naam is Agnes Mekenkamp en ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier als oefentherapeut Mensendieck in een eigen praktijk.

agnes_mekenkampIn die jaren heb ik tal van cursussen en bijscholingen gedaan om mijn vakkennis uit te breiden en up to date te houden. Als oefentherapeut Mensendieck heb ik geleerd om te kijken naar de klacht in relatie tot het gehele lichaam en mensen als zodanig te behandelen. Dus bijvoorbeeld bij nekklachten niet alleen nekoefeningen,maar ook oefeningen en adviezen voor o.a. rug bekkenstand, buik/rompspieroefeningen .

In de loop van jaren ging ik merken dat veel lichamelijke klachten mede bepaald worden door problemen op het psycho-sociale vlak. Dat heeft me ertoe gebracht een aanvullende studie te doen op dat gebied.

In 2010 heb ik deze studie voor Psychosomatisch oefentherapeut afgerond. Deze studie is een hele mooie uitbreiding van en aanvulling op mijn beroep als Oefentherapeut Mensendieck. Hierdoor kan ik mensen een uitgebreid en goed geïntegreerd behandelplan aanbieden op zowel lichamelijk als psycho-sociaal vlak. Veel klachten betreffen namelijk beide terreinen.

Eind 2012 heb ik de cursus Mindfulness (aandachtstraining) gevolgd. D.m.v. Mindfulness leert u meer te genieten van het huidige moment. Zodat u minder vatbaar bent voor negatieve stressgerelateerde invloeden vanuit het verleden of piekeren t.a.v. de toekomst. Mindfulness wordt indien gewenst toegepast in de Psychosomatische oefentherapie.

Vanaf eind december 2013 zijn Marloes Hammink (waarnemend) en ik aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn. Het Netwerk Chronische Pijn is een landelijk netwerk van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met chronische pijn.
Meer informatie over chronische pijn en over het netwerk is te vinden op: www.netwerkchronischepijn.nl.

Voor mijn beroep en specialisatie sta ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister (registratienummer: 29900919493).